Paradis Lowkey

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa

Samarbete mellan Paradisverkstaden och Livsstilsbutiken Grandpa

Paradis Lowkey lanserades sommaren 2019 och är resultatet av ett samarbete mellan Paradisverkstaden och Livsstilsbutiken Grandpa. Kollektionen har ett modernt formspråk med influenser från 60-talets rustika keramik.

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa ljusfat
Paradisverkstaden Lowkey Grandpa miljö
Paradisverkstaden Lowkey Grandpa muggar

En modern kollektion som med färg och formspråk väcker känslor för en tidigare tidsepok

 

Kollektionen drejas i en sandfärgad, kornig lera med inslag av lavafläckar som smälter ut och framträder i glasyrerna. Huvudglasyren är gröngrå och innehåller järn vilket skapar en effektfull reaktion vid bränning.

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa vaser och muggar

Delar av kollektionen finns i två accentfärger, grafitgrå och terracotta.

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa drejning

Leran går inte att skynda på, den måste få torka färdigt och den måste brännas och svalna långsamt. Det är en process som kräver kunskap och som tar tid.

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa verkstaden miljöbild

Susanna Månsson (Grandpa) i verkstaden på Öland

   

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa signering av  kanna


Det mesta som tillverkas i verkstaden har hanterats för hand i närmare 30 olika moment. All färdig keramik signeras.

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa signerad mugg
Paradisverkstaden Lowkey Grandpa vas med växter
Paradisverkstaden Lowkey Grandpa Moa Paradis

 

Keramiken doppas och här får vi mötet mellan glasyren och den råa leran som är typisk för Paradis Lowkey. De handdrejade vaserna finns i två storlekar och tre olika färger, natur, rost och mörkgrå.

 

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa
Paradisverkstaden Lowkey Grandpa närbild

 

"Vi strävar efter att skapa en känsla av öppenhet och en icke-bedömande, kommer som du är-atmosfär. Vänlighet är nyckeln. För oss är närproducerat med omtanke om miljö grundläggande och viktiga. Vi har sammanfattat det så här: Good People - Good Products - Good Impact. "

Vi har länge velat göra en keramikserie, men aldrig varit intresseradeav att massproducera något i Asien. Vi har en vurm för svenskt hantverk och vände oss därför till Paradisverkstan som också var intresserade av ett samarbete.” säger Jonas Pelz, grundare och ägare av Grandpa.

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa keramik
Paradisverkstaden Lowkey Grandpa verkstad ateljé

 

“Paradisverkstaden har ett imponerande hantverk, tillsammans har vi tagit fram en väldigt fin kollektion keramik som jag tycker står för allt vad Low Key är – tidlöshet och kvalitet med inspiration av 60-talet – och dessutom tillverkat i Sverige!

Det har varit en dröm att få vara på plats i Paradisverkstadens inspirerande ateljé och se deras drejare tillverka produkterna med sådan precision. Jag är väldigt glad och stolt över samarbetet.”

SUSANNA MÅNSSON, ART DIRECTOR PÅ GRANDPA

 

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa äggkoppar
Paradisverkstaden Lowkey Grandpa frukostdelar
Paradisverkstaden Lowkey Grandpa kermis och blommor

 

Paradis Lowkey är en kollektion som har många bruksområden. En frukostdel med kaffe/temugg, espressokopp, äggkopp, kanna och assietter.

Det finns tallrikar och skålar för olika användningsområde. Ljusfat och vaser i två storlekar och med flera färgkombinationer. Alla delar går fint att använda i diskmaskin och micro.

 

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa skisser

 

"Vi tycker att nya formgivare och ny publik är väldigt givande, speciellt nu när vi genomgår ett generationsskifte. Vi vill att alla ska få uppleva hur fint det är med lera och hur materialet kan komma i så många skepnader. När vi formger tillsammans med andra händer det något nytt som överraskar och inspirerar både oss och publiken.

Lowkey och Grandpa är ett företag som står för hållbarhet, eftertanke och bra design - precis som oss. Samarbetet stärker vilka vi är och hur vi vill uppfattas."

— HANNAH PARADIS

 

Paradisverkstaden Lowkey Grandpa spill vid drejning

Spill vid drejning som vi använder till vår serie Återbruket

Moa Eva Hannah Paradis

Moa, Eva och Hannah Paradis

 

 Se hela kollektionen här