INFO

Handmade on Öland since 1975

Ölandsbron

 

Vår butik och verkstad är ett välbesökt utflyktsmål på Öland som är öppet året om.
Du finner oss i Färjestaden direkt efter Ölandsbron.

Här kan du låta dig inspireras, ta en paus och njuta atmosfären, fika inne i vårt café eller ute i den lummiga trädgården.

Våra kollektioner ändras uitfrån naturens skiften och även då byter platsen Paradis skepnad.

Vi önskar besökaren en sinnlig upplevelse där keramiken och kreativiteten står i centrum med naturen som vår största inspirationskälla.

Vår webbshop är idag öppen för köp & leverans för följande marknader: Sverige, Danmark, Frankrike

 

 

Butikens öppettider januari
Veckodagar 10 - 18
Lörd & sönd 10 - 17

Kontakta butiken på Öland +46 70 932 6206
alt butiken@paradisverkstaden.se

Fråga vår webbshop: shop@paradisverkstaden.se

Återförsäljare och media hänsvisar vi till
info@paradisverkstaden.se

Aktiviteter
Se vår vi vår aktivitetskalender med info kring bland annat vårt populära babycafé och Raku brännig.

 

"Paradisverkstaden måste alltid vara en en kreativ process för besökaren och oss själva" - Hannah Paradis.

 

Tunnor till vår Raku bränning

Moa, Eva & Hannah Paradis

Olof Paradis har ritat husen efter verkstadens föränderliga behov.

Platsen Paradis

Verkstaden och butiken på Öland är ritade av Olof Paradis och har utvecklats under åren då produktionen förändrats och vuxit. Tidigare ugnsrum, dekor och drejplatser i verkstäderna har blivit ateljeer och spännande butiksytor. 2015 invigdes den nya verkstaden. Vår verkstad och ateljé där vi tillverkar vår keramik ligger precis i anslutning till butiken.

 

Hur ser det ut i butiken
I butiken visar vi våra nya kollektioner i vackra dukningar inför årets alla fester och middagar. Vi har dukar i många storlekar, handdukar och andra produkter från bland annat Lovely linen, Axlings linne och Chamois.
Kuddar, träbestick och inredning från Afro Art. Vi har de fina rotting och linne lamporna från Market Set.

Vi har inredning från Aveva design och Iris hantverk som både arbetar i naturmaterial. Fantastiska ullprodukter från Eldblå. Vi har också de sköna tofflorna från Gleerup & Sheperd of Sweden.

Letar du efter trädgårdsmöbler tipsar vi att se på vårt utbud från franska Fermob och La Fuma. Där estetik och funktionalitet är i framkant.

Lovely linen

Sika fotölj & Afro Art kuddar

Vi jobbar med det lokala

På Paradisverkstaden finner du många lokala varumärken och inredning förutom vår egna keramik.

Vi har bland annat ett stort utbud av torkade blommor från Blombruket. Kryddor och oljor från Kalm Taste i Kastlösa på. Bladbolagets färska örter och mikroblad. Vi har ljus och andra produkter från Svenska bivaxljus där all tillverkning sker lokalt.

Runt om i vår stora trädgård med flera fruktträd finner du skulpturer och mysiga fikaplatser.  

 

Paradis C/O Lantliv, Spillkum

Skulptur av Eva Paradis

Det finns många mysiga fikaplatser på Paradisverkstaden

   

Café Paradis

Vårt cafe finner du längst in i vår butiksdel. Här finns det gott om sittplatser och när vädret är med oss kan vi sitta ute i vår stora trädgård. Här serverar vi nybakat bröd och bakverk från lokala bagerier. Kaffet kommer från Kalmarrosteriet Balck Coffee. Sommartid har vi också många olika sorters glass, kulglass och Sophie´s Raw ekologiska/veganska glass. All dryck och mat serverar vi i våra munblåsta glas och på vår keramik.

De något kallare månaderna bjuder vi våra besökare på vår egna glögg. Koppla av i vår trädgård som gränsar mot Färjestadens dämme och Kalmar sund där vi kan rekomendera en skön promenad.

 

Öland med sitt karakteristiska landskap bjuder in till många upplevelser. Från det historiska kulturarvet till kulinariska upplevelser i toppklass. Vid ett besök på Paradisverkstaden försöker vi alltid ge dig tips på passande utflykter.

På Öland är naturen och jordbruket nära. Jorden ger oss grödor, betor, kockor, potatis, fruktträd, bärbuskar, raps, kryddor, havre och även lera tas ju ur jorden. Att servera mat i kärl av keramik sluter cirkeln. Händerna brukar jorden, bearbetar leran och slutligen maten.

bilder från Öland

 

 

 

 

Verkstaden - byggd för skapande & förändring

I verkstaden pågår det alltid något kreativt. Flera moment av drejning och glasyr som sätts eller skisser som skapas i vår ateljé.

Besöker du verkstaden möts du först av en ateljé där färgprover och penslar täcker ett arbetsbord. Lite längre bort ser du en av ugnarna som under bränning blir uppåt 1200 grader varm. Gången mot ugnen är fylld av vagnar med keramik som ska in i första bränningen som kallas skröjbränning. Under vissa perioder är verkstaden öppen för besök.

Ljusfat och annan keramik målas för hand med en precision som du får först efter många års träning.
Snart kan du läsa mer om verkstaden i en av våra stories.

Vad händer på Instagram


Varmt välkomna till Öland & Paradisverkstaden