Paradisverkstaden

Tillverkning

I vår verkstad på Öland tillverkas hela vår unika produktion. Vi formar, glaserar och dekorerar all keramik i den egna verkstaden. Nyheter, unikat och särskilda uppdrag drejas på plats.


Det är fyra dekoratörer, två i glasyr och ugnssättning, en på formdrejning. Eva Paradis skulpterar, skär reliefer och penselmålar allt unikt. Rebecca, Joanna och Moa penselmålar våra olika kollektioner och serviser. Vi formdrejar krukor och fat och delar av servisgodset. Moa, Mika och Karim glaserar och sätter ugnar.

I verkstaden i närheten av Gdansk är det tre till fem man som drejar och gjuter. Vi arbetar uteslutande med stengodslera, högbränt gods i olika tekniker. Det innebär att det är ugnsfast, tål maskindisk och mikrougn.

Varje produkt hanteras av en människas hand minst c:a 27 gånger innan den är färdig. All keramik utom serien Fröhus och Relief är drejad för hand. Fröhus gjuts för hand där vi har större frihet med skulpturala former. Efter rågodstillverkningen ska godset torka för att sedan skröjbrännas inför glasering och dekoration. Glasyrerna appliceras antingen med dopp- eller sprutteknik. För varje höst- och vårsäsong utvecklar vi nya dekorer och glasyrer. Den avslutande glasyrbränningen går upp till 1230-1250 och tar c:a två dygn. Objekt med platina och guld bränns ytterligare en gång upp till 800 grader.

Välkommen in och se tillverkningen i vår nya verkstad!